Zeeuwse peperbollen 350gr.

€ 4
50

De originele Zeeuwse peperbollen volgens traditioneel recept. Maar wat is een Zeeuwse peperbol? Lees hierover meer verderop op deze pagina.

Aantal
Voeg toe aan winkelmand

Productspecificatie

De echte Zeeuwse peperbollen volgens traditioneel recept worden door niet veel meer gemaakt.
Vroeger waren het taaie bollen gemaakt van roggebloem, donkere stroop en voor de smaak anijszaad. Deze waren hard en taai, dus kon je er lang op sabbelen. Ze bleven ook lang houdbaar en het anijs maakte het bij kouder weer tot een gezond tussendoortje.
Een lekker product met in het algemeen goed verkrijgbare en relatief goedkopere grondstoffen, net zoals de Zeeuwse bolussen.

In de loop van de tijd zijn er minder taaie varianten ontstaan die meer de taai taai kant op gingen. Dus zachter maar wel met de smaak van anijs. Door de verschillende manieren van produceren ontstonden er verschillende variaties. In de rest van het land
zijn ze vooral bekend als pepernoten, deze zijn vaak dicht tegen elkaar gebakken, lijken meer op dobbelsteentjes, sommige met heel veel anijs en de een nog zachter dan de ander.
Echter maken wij van Bakker Boer nog steeds de originele Zeeuwse peperbollen. Grotendeels volgens het recept van Opa Boer, wel enigszins aangepast naar deze tijd. Iets minder hard en taai, zodat je je tanden er niet op breekt.

Het maken van de peperbollen gaat als volgt:
- Koken van donkere Zeeuwse stroop met water en suiker,
- Roggebloem door de kokende massa mengen,
- Het deeg minstens een week laten rusten, hierdoor ontstaat een beetje verzuring in het deeg, dit is nodig om de smaak van het bakpoeder te neutraliseren,
- Bakpoeder (voor de luchtigheid) en anijs zaad toevoegen,
- Stukken deeg rollen tot lange pillen en in stukjes snijden,
- Bolletjes door de roggebloem rollen,
- Bakken
Aandacht en tijd, dat is wat onze peperbollen maakt tot wat ze zijn. Inmiddels een echt uniek product, weer eens wat anders dan de massaal verkrijgbare peperbollen en kruidnoten. Misschien even wennen aan de smaak en textuur, maar daarna kom je geheid
terug voor meer.

Bewaaradvies

Houdbaarheid: ca. 40 dag(en).